Tilausten toimitusaika 2-4 arkipäivää. Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin Suomessa.

Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Täältä löydät useimmiten meille esitetyt kysymykset. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi täältä, laita meille sähköpostia salon@salon.fi ja me palaamme sinulle.

Miten löydän koulutustani vastaavan lakin?

Verkkokaupan etusivulta voit valita kategorian ylioppilaslakit tai valmistujaislakit. Valmistujaislakit osiosta avautuu erillinen hakutoiminto, jonka avulla voit etsiä oman tutkintolakkisi joko ammatti- tai tutkintonimikkeellä. 

Mikä on oikea yo-lakki koko tai ammattilakki koko? Miten mittaan pään koon?

Päänympäryksen mitta lasketaan senttimetreinä ja mittaustulos on lakin tai hatun koko. Mittaa päänympärys samasta kohdasta, jossa pidät päähinettä. Mittaa otsalta takaraivolle, korvien yläpuolelta.

Koko mitataan tyköistuvana, pyöristä kuitenkin tarvittaessa ylöspäin lähimpään tasasenttiin. Mikäli päänympäryksesi on esimerkiksi 58,5 cm, valitse lakin kooksi 59cm. Koko-opas pään mittaamiseen: Pään koon mittaaminen -video

Kuinka kauan lakin valmistuksessa kestää? Milloin kannattaa tilata yo-lakki tai ammattilakki ?

Kaikki lakit viimeistellään tilauskohtaisesti Sastamalassa. Lakin toimitusaika on n. 2-4 arkipäivää tilauksesta. Usein viimeistelemme tilatun lakin jo seuraavana arkipäivänä, jolloin lakki on noudettavissa parin päivän päästä tilauksesta. Suosittelemme lakin tilaamista hyvissä ajoin ennen juhlapäivää, mutta jos lakin tilaaminen on jäänyt viime hetkeen ei hätää, meiltä saat suosikkilakkisi lisävalinnoilla nopealla toimituksella. 

Mikä on kaksoistutkinto?

Kaksoistutkinto-opiskelija suorittaa ammatillisen 2. asteen perustutkinnon sekä ylioppilastutkinnon.

Mikä on kolmoistutkinto?

Kolmoistutkinto-opiskelija suorittaa ammatillisen 2. asteen perustutkinnon sekä  lukion koko oppimäärän päättötodistuksella.

Miten kaksois- tai kolmoistutkintolakki tilataan?

Valitse valmistujaislakkien kategoriasta kaksoistutkintolakit. Etsi oma ammatillinen tutkintosi joko ammattialalla- tai tutkintonimikkeellä.

Salon® kaksoistutkintolakissa on musta reunaväri, ylioppilaslyyraa sekä sinun oman ammattisi viralliset AMK2000® ala- ja tutkintonauhat. Salon® kaksoistutkintolakissa yhdistyvät sekä ylioppilastutkinto että oma ammattitutkintosi. Voit valita lakkiisi joko kiiltävän tai kantatun lipan tai voit valita klassisen suomenruotsalaisen lakkimallin. Valitse tuotteen sivulta lakin lippavaihtoehto ja koko. Jos haluat tehdä persoonallisia lisävalintoja lakkiisi, voit tehdä ne samalta sivulta (alta). Nyt voit viedä tuotteet ostoskoriin ja suorittaa tilauksen loppuun.

Oletko valmistunut kolmoistutkinnosta? Valitse kaksoistutkintolakki yllä olevilla ohjeilla.

Millainen kokardi tai lyyra lakissani on?

Kaikkiin valmistujais- ja ylioppilaslakkeihin kuuluu vakiona kullattu lyyra tai kokardi tutkinnon mukaan.

Alla listattuna eri alojen tunnuksia:

A Ammatillinen tutkinto

Y Ruotsinkielinen ammatillinen tutkinto

MERCURIUS Kaupan ja hallinnon alan ammatillinen tutkinto

SYDÄN Sosiaali- ja terveysalan sekä hoito- ja hoiva-alan ammatillinen tutkinto

AMK Ammattikorkeakoulututkinto

YO LYYRA Ylioppilastutkinto

IB LYYRA Kansainvälinen ylioppilastutkinto

Miksi lakit näyttävät erilaisilta eri toimittajilla? Mitä eroa näillä on?

Salon® valmistujaislakkivalikoima kattaa yli 400 viralliselle tutkintonimikkeelle kohdistettua ja värikoodattua tutkintolakkia. Meillä Salon® lakit ovat osa AMK 2000® tavaramerkkiä sekä Design from Finland -merkkiä.

AMK 2000® tavaramerkki määrittelee valmistujaislakkien värikoodauksen, joka kattaa lukion, kaikki perus-, ammatti-, ja erikoisammattitutkinnot sekä AMK- ja YAMK- tutkinnot. Värikoodausta on mahdollista käyttää vain Salon® valmistujaislakeissa. Markkinoilla on saatavilla yleisiä ammattilakkeja sekä tutkintokohtaisia muitakin lakkeja. Asiakkaan on mahdollista tehdä oma valinta erilaisten markkinoilla olevien lakkien välillä. 


Loading...