Tilausten toimitusaika 2-4 arkipäivää. Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin Suomessa.

Salon haastaa globaalit päähinebrändit

Salon Lakkitehdas on elinvoimainen, suomalainen perheyritys, jonka toimitilat sijaitsevat idyllisessä tehdasmiljöössä Sastamalassa, Pirkanmaan sydämessä. Salon® päähineet tunnetaan suomalaisesta suunnittelusta, laadukkaista tuotteista ja vastuullisista materiaaleista. Mallisto kattaa laajan valikoiman naisten, miesten ja lasten lakkeja, hattuja ja pipoja. Suunnittelussa huomioidaan eri kohderyhmien tarpeet ja tuote- ja konseptiratkaisut rakennetaan aina persoonallisesti kullekin kohderyhmälle. Lisää tehtaanmyymälästämme.

 

Salon®-tuotteiden valmistuksessa käytetään perinteisiä laadukkaita materiaaleja, kuten merinovillaa, pellavaa, puuvillaa ja huopaa. Valmistuksessa hyödynnetään myös uusia teknisiä materiaaleja, joiden avulla suojaudutaan mm. vedeltä, tuulelta ja uv-säteilyltä.

Salon®-päähinekonseptit ovat:

  • muoti ja juhla
  • ulkoilu ja metsästys
  • golf
  • veneily
  • workwear
  • lapset ja nuoret
  • ylioppilas- ja valmistujaislakit


- Haluamme olla edelläkävijöitä pääasioissa, lakintekijä ja vahva suomalainen brändi sekä Nordic-tasolla halutuin ja tunnetuin erikoisosaaja ja valmistaja. Toimimme asiakastarvelähtöisesti ja yksilöllisesti, toimitusjohtaja Ville Nuutinen toteaa.

 

Salon Lakkitehtaan valikoimasta löytyy lakki myös kaikille
valmistuneille. Viralliset Salon® Design from Finland -merkin saaneet
valmistujaislakit kattavat kaikki ylioppilastutkinnot, toisen asteen
ammattitutkintoalat sekä ammattikorkeakoulututkinnot. Design from Finland
-merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa
aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.

 

Salon Lakkitehdas myy tuotteitaan omassa verkkokaupassaan,
tehtaanmyymälässä Sastamalassa, sekä ympäri Suomea toimivien jälleenmyyjien
kivijalka- ja verkkokaupoissa. Salon Lakkitehdas luo skaalautuvaa
liiketoimintamallia vientitoiminnan laajentamiseen.

Salon Lakkitehtaan tarina sai alkunsa jo vuonna 1951

Reino K. Salo (1926–2000) perusti tehtaan Kaustisella vuonna 1952 ja se toimi ensimmäiset vuotensa. Kyrölässä. Kimmokkeen lakkitehtaan perustamiseen ja teollisen valmistuksen aloittamiseen Reino sai veljeltään Toivolta, joka oli valmistanut karvalakin harrastuspohjalta. Reino oli kirjoittanut metsästys- ja hyvän elämän oppaan, joiden tuotoista hän sai alkupääomaa tehtaan perustamiseen.

 

Sodan jälkeen kaikesta oli pulaa ja valmistetut tuotteet menivät hyvin kaupaksi. Yrityksen toimiessa Kaustisella monissa lähiseudun kodeissa ommeltiin lakkien osia tehtaalle. Vuonna 1960 Reino Salo kuitenkin muutti perheineen Vammalaan ja tehtaan toiminta siirtyi sinne.

Salon Lakkitehtaan päätuote oli pitkään karvalakit. Vientiä oli Keski-Eurooppaa ja Neuvostoliittoa myöten. 1980-luvulla tehdyn yritysoston myötä kangaslakkien rooli kasvoi yrityksen tuotannossa ja myös ylioppilas- ja valmistujaislakit tulivat Salon tuotantoon. Ylioppilaslakkeja myytiin aluksi etenkin Ruotsiin. Ruotsissa haluttiin nostaa ammattitutkintojen arvostusta ja valmistujaislakkien kysyntä kasvoi.

Reino Salon jälkeen yrityksen vetovastuu siirtyi 1980-luvulla hänen pojilleen. Salon suvulla lähes 70 vuotta ollut yritys vaihtoi 2019 lopulla omistajaa.

 

Salon Lakkitehdas on elinvoimainen, suomalainen perheyritys, jota johtaa Ville Nuutinen. Yritys jatkaa edelleen kotimaisena perheyrityksenä vaalien Salon suvun aikaisia perinteitä.

– Tulemme jatkossakin tuomaan markkinoille Salon® brändin mukaisia tuotteita, joissa yhdistyvät suomalainen osaaminen sekä laadukkaat ja vastuulliset materiaalivalinnat. Vastuullisuus on vahva osa päivittäistä toimintaamme, Ville Nuutinen summaa. Lue lisää vastuullisuudesta.

Loading...