Tilausten toimitusaika 2-4 arkipäivää. Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin Suomessa.

Luomme uutta perinteitä kunnioittaen

Salon Lakkitehtaan tarina sai alkunsa jo vuonna 1952

Reino K. Salo (1926–2000) perusti tehtaan Kaustisella vuonna 1952 ja se toimi ensimmäiset vuotensa Kyrölässä. Kimmokkeen lakkitehtaan perustamiseen ja teollisen valmistuksen aloittamiseen Reino sai veljeltään, joka oli valmistanut karvalakin harrastuspohjalta. Reino oli kirjoittanut kaksi kirjaa, joiden tuotoista hän sai alkupääomaa tehtaan perustamiseen.  Sodan jälkeen kaikesta oli pulaa ja valmistetut tuotteet menivät hyvin kaupaksi. Yrityksen toimiessa Kaustisella monissa lähiseudun kodeissa ommeltiin lakkien osia tehtaalle.  Vuonna 1960 Reino Salo kuitenkin muutti perheineen Vammalaan ja tehtaan toiminta siirtyi sinne. Siirtymiseen vaikutti sen sijainti lähempänä etelän suuria kaupunkeja


Reino Salon jälkeen yrityksen vetovastuu siirtyi 1980-luvulla hänen pojilleen. Salon suvulla lähes 70 vuotta ollut yritys vaihtoi 2019 lopulla omistajaa. Tänään Salon Lakkitehdas on elinvoimainen, suomalainen perheyritys, jota johtaa Ville Nuutinen. Yritys jatkaa edelleen kotimaisena perheyrityksenä vaalien Salon suvun perinteitä. Lakkitehtaan toimitilat sijaitsevat tänään idyllisessä tehdasmiljöössä Sastamalasta.


Valikoima ennen ja nyt

Salon Lakkitehtaan päätuote oli pitkään karvalakit. Vientiä oli Keski-Eurooppaa ja Neuvostoliittoa myöten. 1980-luvulla tehdyn yritysoston myötä kangaslakkien rooli kasvoi yrityksen tuotannossa ja myös ylioppilas- ja valmistujaislakit tulivat Salon tuotantoon. Ylioppilaslakkeja myytiin aluksi etenkin Ruotsiin. Ruotsissa haluttiin nostaa ammattitutkintojen arvostusta ja valmistujaislakkien kysyntä kasvoi.Nykyään Salon Lakkitehtaan valikoimasta löytyy lakki kaikille valmistuneille. Viralliset Salon Design from Finland -merkin saaneet valmistujaislakit kattavat kaikki ylioppilastutkinnot, toisen asteen ammattitutkintoalat sekä ammattikorkeakoulututkinnot. Design from Finland-merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.Salon valikoima kattaa nykyään lisäksi laajan valikoiman naisten ja miesten lakkeja, hattuja ja pipoja. Olemme mukanasi arjessa, vapaa-ajalla ja juhlassa. Asiakaslähtöisyys on yksi toimintamme kulmakivistä. Mallistojen suunnittelun perustana toimii asiakasodotukset, tarpeet sekä käyttötarkoitukset.

Tulemme jatkossakin tuomaan markkinoille Salon Lakkitehtaan tuotteita, joissa yhdistyvät suomalainen osaaminen sekä laadukkaat ja vastuulliset materiaalivalinnat. Tuemme vastuullista kulutuskäyttäytymistä pidentämällä entisestään tuotteiden elinkaarta ja parantamalla laatua. Hyödynnämme lisäksi kierrätysmateriaaleja ja suosimme niin ekologisia materiaaleja kuin tuotantomenetelmiä.

Myymme tuotteitamme omassa verkkokaupassamme, tehtaanmyymälässä Sastamalassa, sekä ympäri Suomea toimivien jälleenmyyjien kivijalkakaupoissa. Kotimaan lisäksi Salon tuotteita viedään myös Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan.

Loading...