Salon valmistujaislakeille on myönnetty Design from Finland -tunnus! Toimitusaika 2-4 arkipäivää

Ylioppilaslakkien ja valmistujaislakkien lisävalinnat

Viralliset Salon Design from Finland -merkin saaneet valmistujaislakit kattavat toisen asteen ammattitutkintoalat, ylioppilastutkinnot sekä ammattikorkeakoulututkinnot. Perinteinen, huolella viimeistelty lakki valmistetaan korkealuokkaisesta puuvillasametista. Vakiolakissa on juhlallinen sinivalkoinen vuori ja kullattu lyyra tai kokardi. Lakkia on mahdollisuus myös personoida. Voit luoda siitä entistä juhlavamman omilla valinnoillasi. Tutustutaan lisävalintoihin tarkemmin!

Lisävalinnat pääset tekemään tuotesivun alaosasta, valittuasi ensin oman lakkisi.

Nimikointitarra

Lakin sisäpuolelle voit lisätä oman nimikointitarran. Perinteisesti nimikointia on käytetty ryhmätilauksissa helpottamaan oman lakin löytymistä. Nykyään lakin sisäpuolen nimikointitarroilla monet hassuttelevat pitkilläkin riimityksillä, sillä nimikointitarraan on mahdollista käyttää 80 merkkiä. Nimikointitarra on musta ja siinä on kultainen teksti. Tarra kiinnitetään mustaan hikinauhaan lakin sisäpuolelle.


Brodeeraus

Lakin näkyvään nauhaosaan voit brodeerata nimesi, nimimerkin tai vaikka oman sloganin. Rajana on vain mielikuvitus ja 10 merkkiä per brodeerattava osa. Brodeerauksen voi valita kolmeen eri kohtaan; etu oikea, etu vasen sekä taakse. Brodeerausnauha on erillinen irroittevissa oleva nauha, joka kiinnitetään lakkiisi valmiiksi ompelijamme toimesta.  Brodeeraus tehdään tutkintolakin nauhan värisenä ja värejä ovat: musta (YO), sininen ja harmaa (Ammattitutkinnot) sekä viininpunainen (AMK). Brodeerauslangan värivaihtoehdot ovat kulta, hopea ja musta ja tekstivaihtoehdot Käsiala tai Sans Serif.

Huomioitavaa on, että ammattilakin kapea tunnusnauha nousee brodeerattavissa lakeissa brodeerausnauhan yläreunaan.


Lakin vuori

Voit valita lakkiisi erilaisen vuori vaihtoehdon kuin valmiilla lakilla. Lakkien vuorivaihtoehdot ovat perinteikkäät osakunta- ja maakuntavuoret sekä yksiväriset kiiltävät satiinivuoret, joista väreinä ovat vaaleanpunainen, kulta ja hopea. Vuorivaihtoehtoja on yhteensä kaksikymmentä erilaista.


Kokardi

Valmistujais- ja ylioppilaslakkeihin kuuluu vakiona halkaisijaltaan 16 mm, 24 karaatin kullattu lyyra tai kokardi.  Mikäli haluat vaihtaa vakiolyyran tai kokardin esimerkiksi hopean väriseksi, se on mahdollista.