Leveranstid 2-4 vardagar. Fri frakt till Finland för beställningar över 100 €.

Insinöörilakki eli imppulakki tutuksi

Legendaarinen insinöörilakki eli tuttavallisemmin imppulakki on ollut insinöörien näyttävä päätunnus jo yli 50 vuotta.

Kahdeksankulmaisen mustalla nyörillä ja tupsulla varustetun violetin samettilakin ideoi helsinkiläinen insinööriopiskelija Heikki Silván vuonna 1969. Lakin samettireunan etuosassa on näyttävä kokardi, jossa on kullanvärinen insinöörien tunnus, suhdeviivaimen pää, tammenlehdillä.


Insinöörilakin saa laittaa päähänsä insinöörimäisissä tilaisuuksissa kaikki insinööritutkinnon suorittaneet ja insinööriopiskelijat ensimmäisen opiskeluvuoden vapusta alkaen.

Lakin käyttöön liittyy muutamia sääntöjä, joita tulee noudattaa insinöörilakin tupsun irrottamisen uhalla. Insinöörilakkia ei saa käyttää hyvän tavan vastaisesti eikä sitä saa luovuttaa henkilölle, jolla ei ole oikeutta lakin käyttöön. Sisätiloissa herrasmiehet pitävät lakkia vasemmalla olkapäällä, tupsu niskan takaa oikealla olalla roikkuen. Tutustu huolella insinöörilakin ohjesääntöön.


Ole ylpeästi insinööri ja paina päähäsi imppulakki ensimmäisen opiskeluvuoden vapusta alkaen, anna lahjaksi valmistuvalle tai pyöreitä täyttävälle insinöörille.

www.ilry.fi

Blogipostaukseen liittyvät tuotteetLoading...