Leveranstid 2-4 vardagar. Fri frakt till Finland för beställningar över 100 €.

Juhlakampaus – vinkkejä valmistuville

Ylioppilasjuhliaan suunnittelevat miettivät, millainen yo-kampaus tärkeään päivään? Millaiset juhlakampaukset sopivat lakin kanssa? 

Toteutimme kampauksia yhteistyössä Rauman WinNovan, Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoa opiskelevien ammattilaisten kanssa. 

   

Mitä kannattaa ottaa huomioon valmistujaiskampausta suunniteltaessa?

  1. Mieti kokonaisuus niin, että asu ja kampaus kohtaavat. Anna sekä asullesi, että kampauksellesi tarpeeksi tilaa edustaa. Esim. mikäli asussa on korkea kaulus niin kannattaa hiukset kammata nutturalle jne.

  2. Mitoita lakki kampaukselle ja kampaus lakille. Huomio pään ympäryksen kasvaminen kampauksen myötä ja juttele siitä etukäteen kampaajasi kanssa. 

  3. Valmistujaislakin kanssa on tärkeää, että kampaus ei ole liian korkealla. Kasvot ovat tärkeä osa, joten kampauksen etuosaa ei kannata jättää liian raskaaksi. 

  4. On myös hyvä tuntea oma hiuslaatu. Hyödynnä esimerkiksi hiusten luonnollista taipuisuutta. Ohuisiin hiuksiin on aina mahdollista käyttää hiuslisäkkeitä. Jos kiharan pysyminen hiuksissasi on ollut aina haastavaa, niin mieti sopisiko juhlapäiväänkin jokin muu vaihtoehto. 

  5. Mikäli kampaat itse hiukset juhliin, niin muista harjoitella kampauksen teko. Huomio kampaukseen tekoon kuluva aika, ettei juhla aamuna kiire yllätä. 

  6. Kosteat hiukset eivät kiharru pysyvästi. Hyvä vinkki on pestä ja föönata hiukset tuotteiden kanssa jo edellisenä iltana ja kihartaa tai tehdä muu pohjatyö aamulla. Jos teet kampauksen itse, kannattaa satsata myös laadukkaisiin tuotteisiin. Näin varmistaa kestävän lopputuloksen.

 

Juhlakampauksen pro tip!

  • Kaikkiin kampauksiin on hyvä tehdä pesu ja kevyt hoitokäsittely ennen kampauksen työstöä. Liian raskas hoitoaine latistaa helposti hiuksia ja tekee hiuksista liukkaat, vaikeasti käsiteltävät. Mikäli kampaaja ei ehdi em. käsittelyä tehdä, hän ohjeistaa asiakasta oikeiden pesu- ja hoitotuotteiden käytössä ja asiakas pesee hiukset itse ennen kampaajalle tuloa. Yleensä kampaaja opastaa myös tukiaineiden käytössä, jotka laitetaan usein kosteisiin hiuksiin.
  • Kampauksiin hyvä pohjatyö on huolellinen föönaus tyveä kohottaen.
  • Kiharakampauksissa hiukset kiharretaan kokonaan tai osittain.


Millainen ylioppilaskampaus sopii lakin kanssa?

Yhteistyöprojekti opiskelijoiden kanssa tuotti useita erilaisia vinkkejä valmistujaiskampaukseen lakin kanssa. Toteuta unelmien juhlakampaus!