Tilausten toimitusaika 2-4 arkipäivää. Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin Suomessa.

Ylioppilaslakki ja vappu kuuluvat yhteen

Ylioppilaiden vappu alkaa virallisesti Mantan lakituksesta. Havis Amanda eli Mantan patsas Helsingissä on ylioppilaiden juhlinnan keskipiste. Tapahtuma tunnetaan nimellä Mantan lakitus. Lakitus aloitetaan patsaan pesulla ja lakitus tapahtuu klo 18. Myös muissa yliopistokaupungeissa on paljon vapun juhlinnan perinteitä.


Milloin ylioppilaslakki päähän vappuna?

Helsingissä Mantan Lakitus tapahtuu vappuaattona klo 18, jonka jälkeen vapun juhlijat saavat laittaa myös oman ylioppilaslakin päähänsä.

Vappuna katukuvassa näkee ylioppilaslakkien lisäksi paljon myös eri alojen ammattilakkeja, insinöörilakkeja ja teekkarilakkeja. Yliopistojen ylioppilaskuntien lakkiohjesäännöt määrittelevät tarkemmin kunkin lakin käytöstä ja etiketistä.

vapun juhlijoita lakit päässä

Kuka lakittaa Mantan vuonna 2023?

Vuonna 2023 Mantan lakittaa Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY. Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat lakittavat Mantan vuorovuosina. Lakki aloitti matkan patsaalle jo helmikuun lopulla. Seuraa lakin matkaa Mantalle AYY:n Instagramissa

Kuka valmisti Mantan lakin vuonna 2023?

Vuonna 2023 Mantan lakki on valmistettu käsityönä alusta loppuun meillä Salon® ylioppilaslakkien ja ammattilakkien kotipaikassa, Sastamalan tehtaalla.


Miksi vappuna pidetään ylioppilaslakkia?

Ylioppilaslakin käyttö vappuna on vanha perinne. 1800-luvulla vappu merkitsi kesän alkamista, jolloin ylioppilaat vaihtoivat tumman talvilakin valkoiseen kesälakkiin. 1950-luvulle asti ylioppilaslakkia pidettiin päässä koko yliopiston kesäloman ajan. Nykyään ylioppilailla on vain yksi - valkoinen ylioppilaslakki.

Miksi vappua vietetään?

Suomessa vappua vietetään työväen, ylioppilaiden ja kevään juhlana. Vappu on virallinen liputuspäivä, suomalaisen työn päivä.

Miltä sun vapun juhlinta näyttää?

Juhlitko sä lakin kanssa vai ilman? – Postaa kuva vapun juhlinnastasi Instagramissa hästägillä #salonvappu ja fiilistele myös muiden juhlintaa.

Ylioppilaslakkien valikoimaan

Ammattilakkien valikoimaan


Blogipostaukseen liittyvät tuotteetLoading...