Tilausten toimitusaika 2-4 arkipäivää. Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin Suomessa.

Salon haastaa rohkeasti globaalit brändit

Salon Lakkitehdas on elinvoimainen, suomalainen perheyritys. Toimitilat sijaitsevat idyllisessä tehdasmiljöössä Sastamalassa, Pirkanmaan sydämessä.

 

Salon® päähineet tunnetaan suomalaisesta suunnittelusta, laadukkaista ja vastuullisista materiaaleista. Mallisto kattaa laajan valikoiman naisten, miesten ja lasten lakkeja, hattuja ja pipoja. Suunnittelussa huomioidaan eri kohderyhmien tarpeet. Tuote- ja konseptiratkaisut rakennetaan aina persoonallisesti kullekin kohderyhmälle.

 

Salon®-tuotteiden valmistuksessa käytetään perinteisiä laadukkaita materiaaleja, kuten merinovillaa, pellavaa, puuvillaa ja huopaa. Valmistuksessa hyödynnetään myös uusia teknisiä materiaaleja, joiden avulla suojaudutaan mm. vedeltä, tuulelta ja uv-säteilyltä.

Salon®-päähinekonseptit hattugenressä ovat muoti ja juhla, ulkoilu ja metsästys, golf, veneily, workwear, lapset ja nuoret sekä ylioppilas- ja valmistujaislakit.

 

– Haluamme olla edelläkävijöitä pääasioissa, lakintekijä ja vahva suomalainen brändi sekä Nordic-tasolla halutuin ja tunnetuin erikoisosaaja ja valmistaja. Toimimme asiakastarvelähtöisesti ja yksilöllisesti, toimitusjohtaja Ville Nuutinen toteaa.

Salon Lakkitehtaan valikoimasta löytyy myös lakki kaikille valmistuneille. Viralliset Salon Design from Finland -merkin saaneet valmistujaislakit kattavat kaikki ylioppilastutkinnot, toisen asteen ammattitutkintoalat sekä ammattikorkeakoulututkinnot. Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.

 

Salon Lakkitehdas myy tuotteitaan omassa verkkokaupassaan, tehtaanmyymälässä Sastamalassa, sekä ympäri Suomea toimivien jälleenmyyjien kivijalka- ja verkkokaupoissa.

Salon Lakkitehdas luo parhaillaan skaalautuvaa liiketoimintamallia vientitoiminnan laajentamiseen.

Salon Lakkitehtaan tarina sai alkunsa jo vuonna 1952

Reino K. Salo (1926–2000) perusti tehtaan Kaustisella vuonna 1952 ja se toimi ensimmäiset vuotensa Kyrölässä. Kimmokkeen lakkitehtaan perustamiseen ja teollisen valmistuksen aloittamiseen Reino sai veljeltään Toivolta, joka oli valmistanut karvalakin harrastuspohjalta. Reino oli kirjoittanut metsästys- ja hyvän elämän oppaan, joiden tuotoista hän sai alkupääomaa tehtaan perustamiseen. Sodan jälkeen kaikesta oli pulaa ja valmistetut tuotteet menivät hyvin kaupaksi. Yrityksen toimiessa Kaustisella monissa lähiseudun kodeissa ommeltiin lakkien osia tehtaalle. Vuonna 1960 Reino Salo kuitenkin muutti perheineen Vammalaan ja tehtaan toiminta siirtyi sinne. Salon Lakkitehtaan päätuote oli pitkään karvalakit. Vientiä oli Keski-Eurooppaa ja Neuvostoliittoa myöten. 1980-luvulla tehdyn yritysoston myötä kangaslakkien rooli kasvoi yrityksen tuotannossa ja myös ylioppilas- ja valmistujaislakit tulivat Salon tuotantoon. Ylioppilaslakkeja myytiin aluksi etenkin Ruotsiin. Ruotsissa haluttiin nostaa ammattitutkintojen arvostusta ja valmistujaislakkien kysyntä kasvoi.

Reino Salon jälkeen yrityksen vetovastuu siirtyi 1980-luvulla hänen pojilleen. Salon suvulla lähes 70 vuotta ollut yritys vaihtoi 2019 lopulla omistajaa. Salon Lakkitehdas on elinvoimainen, suomalainen perheyritys, jota johtaa Ville Nuutinen. Yritys jatkaa edelleen kotimaisena perheyrityksenä vaalien Salon suvun aikaisia perinteitä. Lakkitehtaan toimitilat sijaitsevat tänään idyllisessä tehdasmiljöössä Sastamalassa.

– Tulemme jatkossakin tuomaan markkinoille Salon® brändin mukaisia tuotteita, joissa yhdistyvät suomalainen osaaminen sekä laadukkaat ja vastuulliset materiaalivalinnat. Vastuullisuus on vahva osa päivittäistä toimintaamme, Ville Nuutinen summaa.


Salon Lakkitehtaan avainhenkilöt. Alhaalla toimitusjohtaja Ville Nuutinen ja tuote- ja hallintopäällikkö Satu Seppänen. Ylhäällä istumassa ovat tuote- ja vientipäällikkö Veera Haapahovi ja markkinointipäällikkö Heidi Lockmer (oikealla).

Teksti: Muotimaailma -lehden toimitus