Tilausten toimitusaika 2-4 arkipäivää. Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin Suomessa.

Opiskelijoiden jaksaminen ja hyvinvointi

Teemme Salonilla paljon yhteistyötä oppilaitosten, oppilaskuntien ja opiskelijayhdistysten kanssa. Saamme työssämme tavata upeita nuoria ja olemme kiinnostuneita nuorten hyvinvoinnista. Saimme blogiimme vieraaksi Sastamalan toisen asteen koulupsykologi Pauliinan ja koulukuraattori Sallan. Psykologi Pauliina työskentelee usein mielenterveysasioiden sekä oppimiseen liittyvien asioiden kanssa, kun taas kuraattorin Sallan ominta alaa ovat kotiin, perheeseen, harrastuksiin ja ihmissuhteisiin liittyvät asiat sekä raha-asiat.


Juttelimme opiskelijoiden jaksamisesta. Varsinkin Koronan aikana otsikoihin ovat nousseet opiskelijoiden hyvinvointi.

Miten opiskelijat teidän näkökulmasta voivat?

Opiskelijat, joita kohtaamme päivittäin, voivat hyvin vaihtelevasti. Joskus yksikin tapaaminen voi olla riittävä tuki opiskelijan tilanteessa, kun taas toiset tarvitsevat pidempikestoisesti säännöllisiä tapaamisia. Tarvittaessa ohjaamme opiskelijoita muiden palveluiden piiriin yhteistyössä muun opiskeluhuollon kanssa. Uskomme, että opiskelijoiden kynnys ottaa yhteyttä on ajan kuluessa madaltunut ja palveluihin hakeudutaan aiempaa oikea-aikaisemmin, mikä on todella hienoa.


Mitkä asiat mielestänne edesauttaa opiskelijoiden hyvinvointia?

Säännöllinen päivärytmi ja toistuvat rutiinit rytmittävät jokapäiväistä elämää. Välittävät ihmiset opiskelijan ympärillä ja toimivat suhteet ikätovereihin tuovat tunnetta merkityksellisyydestä ja iloa yhteenkuuluvuudesta. Lisäksi mielenterveyden peruspilarien eli terveellisen ravinnon, liikunnan, riittävän levon ja mielekkään vapaa-ajan rooli on merkittävä. Itsensä suojaaminen omalle hyvinvoinnille haitallisilta ihmissuhteilta on myös tärkeää.


Mitä kivaa te teette vapaa-ajalla?

Vapaa-ajalla Kuraattori-Salla pitää ison perhe-elämän pyörittämisestä, sienestää ja kalastaa mielellään. Pauliina-psykologi viettää aikaa avopuolisonsa ja koiransa kanssa ja harrastaa liikuntaa säännöllisesti.

Jos antaisitte opiskelija-itsellesi neuvon, mitä se olisi?

Omaamme molemmat tunnollisuutta ja vähän täydellisyyteen pyrkimistäkin, joten ehdottomasti neuvona nuoremmille versioille itsestämme olisi ollut: riittävän hyvä riittää!


Mitä haluaisitte vielä kertoa?

Kaikille opiskelijoille tsemppiä opintoihin, uskokaa itseenne ja pyytäkää rohkeasti apua, jos omat voimavarat käyvät vähiin! Vahvuutta on tunnistaa myös tarvitsevuutensa.


Loppuun perinteinen S-A-L-O-N alkukirjaimilla - yksi asia, joka saa sinut tällä hetkellä iloiseksi:

S – syksyn sävyt

A – aurinkoinen sää

L – lomasuunnitelmat

O – onnellinen parisuhde

N – neuvokkaat nuoret!


Lämmin kiitos Salla ja Pauliina!

Blogipostaukseen liittyvät tuotteetLoading...