Tilausten toimitusaika 2-4 arkipäivää. Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin Suomessa.

Merkonomilakin historia

Merkonomilakki eli merkonomien ammattilakki on Suomen vanhimpia ammattilakkeja ja sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1893. Kauppaopetus on vanhimpia ammatillisen koulutuksen muotoja, jolla on tärkeä yhteiskunnallinen ja taloudellinen merkitys Suomelle.

 

Raahen Porvari- ja Kauppakoulussa toimi aikoinaan kuusihenkinen oppilaskunta, joka päätti merkonomien ammattilakin hankkimisesta. Vuoden 1893 marraskuun 27. päivänä tehty päätös johti siihen, että vuoden 1894 keväällä lakitettiin ensimmäiset merkonomit. Lakkiperinne, joka katosi kuitenkin vuosiksi, elvytettiin uudelleen 1980-luvun lopulla. 

Miltä merkonomilakki näyttää?

Merkonomilakissa on harmaa reunus ja harmaa tupsu. Kokardina lakissa on kaupan ja hallinnon tunnus, Merkurius-sauva. Caduceus on sanansaattajan sauva, jonka ympärille on kietoutunut kaksi käärmettä. Toisinaan sauvaan on lisätty myös siipipari. 

 

Merkonomin kaksoistutkintolakki

Merkonomin kaksoistutkintolakissa yhdistyvät sekä ylioppilastutkinto että merkonomin ammattitutkinto. Näin on myös kaikissa muissa Salon® kaksoistutkintolakeissa.

 

Salon® kaksoistutkintolakissa on musta reuna, oman ammattisi viralliset tutkintonauhat ja yo-lyyra. Voit valita lakkiisi joko kiiltävän tai kantatun lipan. Kaksoistutkintolakin voit valita myös suomenruotsalaiseen lakkimalliin.

Kaksoistutkintolakit - Lue lisää

Ammattilakki jokaiselle tutkinnolle

Löydät oman ammattilakkisi helposti sivun hakutoiminnolla, omalla ammatilla tai tutkintonimikkeellä. Ole ylpeästi ammattilainen ja anna sen näkyä myös muille.

Salon® ammattilakkien valikoima kattaa yli 400 viralliselle opetushallituksen tutkintonimikkeelle kohdistettua ja värikoodattua lakkia. Salon® lakit ovat osa AMK 2000® tavaramerkkiä sekä Design from Finland -merkkiä.