Delivery time 2-4 working days. Free shipping to Finland for orders over €100.

Yo-tulosten vertailu yo-spekulaattorilla

Yo-kokeiden pisteet puhuttavat aina kirjoitusten jälkeen. Saimme blogivieraaksemme yo-spekulaattori sivuston perustajan, Jukka Knuutisen. Sivusto on luotu ylioppilaskirjoitusten pisterajojen vertailuun. Se mahdollistaa opettajan arvioimien pisteiden vertailun aikaisempien vuosien pisterajoihin.


Kerro itsestäsi, opiskeletko tällä hetkellä?

Valmistuin Tampereen Norssin lukiosta keväällä 2019. Aloitin Tampereen yliopistossa 2019 syksyllä rakennustekniikan opinnot, jotka keskeytyivät vuodeksi varusmiespalveluksen takia.

Kouluun palasin armeijan jälkeen, kunnes keväällä 2022 vaihdoin täysipäiväisesti töihin erääseen teknologia start-uppiin kasvumarkkinoijaksi. Yliopisto jatkaminen on tällä hetkellä vielä kysymysmerkki.

Olet yo-spekulaattori sivuston perustaja, milloin sivusto on perustettu?

Koodasin sivun keväällä 2019 odotellessa omia kirjoitusten tuloksia.


Mihin tarkoitukseen yo-spekulaattori on luotu?

Sivusto on luotu ylioppilaskirjoitusten pisterajojen vertailuun. Sivuston tarkoitus on mahdollistaa opettajan arvioimien pisteiden vertailu aikaisempien vuosien pisterajoihin, ennen virallisten pisterajojen julkistusta.

Koodasin sivuston omien yo-kirjoitusten jälkeen. Odotellessa virallisia pisteitä huomasin vertailun YTL:n taulukoista melko hitaaksi, joten päätin sen tehdä helpommaksi. Ajattelin, että tästä voisi olla hyötyä myös muillekin.

Oletko saanut käyttäjiltä palautetta, miten sivusto on otettu vastaan?

Sivusto on otettu vastaan hyvin ja saatu palaute on ollut lähes täysin positiivista. Kävijämääriin odotan täksi kevääksi suurta nousua.

Onko sinulla mielessä yo-spekulaattorin kehittämistä tulevaisuudessa?

Olen parannusehdotuksille enemmän kun avoin ja valmis viemään sivua uuteen suuntaan tulevien ehdotusten mukaisesti. Muuten suurempia suunnitelmia ei ole ja tarkoitus on pitää sivu kuitenkin hauskana koodausprojektina - ensimmäisenä sellaisena.

Terveiset tämän vuoden abeille?

Nauttikaa keväästä ja yrittäkää pitää rentouttava kesä!

Kiitos Jukka haastattelusta. Hienoa kun saamme yhteistyössä tuoda tätä sinun hyödyllistä yo-spekulaattoria abien tietoisuuteen. Toivotaan vilkasta liikennettä sivustolle ja aurinkoista kesää! 

Tutustu ylioppilaslakki valikoimaammeLoading...